Телеканал «Крокус» прийняв у своїх стінах міжнародний кінофестиваль сучасного кіно

Телеканал «Крокус» прийняв у своїх стінах міжнародний кінофестиваль сучасного кіно

2018 05 20

20 травня на базі медіацентру телеканалу відбувся показ фінальних робіт у рамках церемонії закриття четвертого кінофестивалю Internet International Film Festival Independent Star.

На церемонію завітало багато почесних гостей, серед яких і голова білоцерківської районної держадміністрації Геннадій Джегур.

Цього року на кінофестиваль було подано понад 600 конкурсних робіт, акцентом були соціальні фільми. З них глядачі в інтернеті змогли побачити 180 робіт онлайн на сторінці Кінофестивалю в відкритому доступі.

Поштовхом, до створення кінофестивалю став незаконний арешт українського кінорежисера, сценариста, письменника та громадського активіста Олега Сенцова. Нагадаємо, російський суд засудив Сенцова за підготовку уявного терористичного акту до 20 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму. На підтримку режисера виступила вся світова кіно-спільнота. З вимогою звільнити Олега Сенцова виступив навіть голлівудський актор Джонні Депп.

Для Білої Церкви проведення фінального етапу кінофестивалю стало справжньою культурною подією. Організатори кінофестивалю висловили подяку адміністрації «Крокуса» за дружню підтримку. Директор телеканалу, Денис Богуш, запевнив, що «Крокус» радий приймати участь у подібних творчих заходах  і висловив надію, що події такого масштабу будуть проходити у Білій Церкві частіше.