Посол Китаю відвідав підприємства Василя Хмельницького в Білій Церкві

Посол Китаю відвідав підприємства Василя Хмельницького в Білій Церкві

2018 06 17

17 червня у Білу Церкву завітала делегація з Піднебесної. На події побували журналісти телеканалу «Крокус» та видання «Тиждень».

Посол Китаю в Україні пан Ду Вей та торгівельний представник Китаю в Україні пан Лю Дзюнь, а також дипломати посольства та торгівельного представництва відвідали об’єкти інвестиційної групи UFuture. Засновник бізнес-групи Василь Хмельницький супроводжував гостей під час екскурсії підприємствами, що входять до складу UFuture.   

Першим об’єктом, який відвідала делегація, стала фармацевтична компанія Biopharma, яка фокусується на переробці донорської крові і виробництві препаратів з її компонентів. Директор з експорту Оксана Плотнікова розповіла про унікальність заводу та про можливості  експорту препаратів на китайські ринки. Китай, як зауважила спікер, має велику потребу у подібних медикаментах, але, у Європі не так багато компаній, які можуть задовільнити цю потребу, Biopharma – безумовно одна з них.

Директор з виробництва Сергій Ковальчук розповідав гостям про плани розвитку заводу та його розбудову. Китайській делегації провели екскурсію цехами Біофарми та показали макети наступної черги будівництва.

Наступним пунктом програми став візит на завод Plank Electrotechnic, який є першим українським виробником сучасних електроустановчих систем. Олександр Стеценко, проектний менеджер, провів презентацію молодого підприємства, масштабний старт роботи якого запланований на літо 2018 року.

Кінцевим пунктом екскурсії для делегації став Індустріальний парк «Біла Церква». Виконавчий директор парку Андрій Бринзило зробив презентацію про можливості реалізації даного проекту у Білій Церкві. Спікер розповів про переваги та логістичну зручність розташування парку. Також були розглянуті особливості української моделі реалізації подібних проектів у порівнянні з Китаєм.

У інтерв’ю телеканалу «Крокус» Посол Китаю пан Ду Вей  згадав про економічну реформу, яка була проведена в Китаї 40 років тому і своїм успіхом зобов’язана, зокрема, саме індустріальним паркам. Посол зауважив, що, Китай починав реалізацію подібних проектів дуже давно і в умовах меншого технічного прогресу, тому візит до індустріального парку Білої Церкви був цікавим ще й через можливість порівняти, як втілюються аналогічні проекти у сучасних умовах.

На питання журналістів про формулу «китайського дива», пан Ду Вей відповів, що жителі Китаю вміють багато працювати. Посол наголосив, що Китай наразі зацікавлений в інвестуванні в Україну і найзручнішим та найнадійнішим сегментом для інвестицій є саме індустріальні парки.

Василь Хмельницький, засновник Інвестиційної групи UFuture, яка наразі об’єднує десятки успішних компаній, у своєму інтерв’ю телеканалу «Крокус» поділився планами щодо подальшого розвитку проектної діяльності в Білій Церкві. Він наголосив, що основною метою бачить саме залучення великих інвестицій в місто, які допоможуть будувати підприємства та розвивати економіку Білої Церкви.