На телеканалі «Крокус» стартували зйомки нового проекту «Шлях характерника»

На телеканалі «Крокус» стартували зйомки нового проекту «Шлях характерника»

2019 09 02

В останні дні літа команда телеканалу «Крокус» почала активну роботу над  новим телевізійним проектом «Шлях характерника».

Це цикл передач про козаків-характерників – найзагадковіших фігур Української та світової історії.

Народні перекази зберегли безліч згадок про воїнів, що вміли бачити на кілька верст довкола себе, обертатися тваринами, проходити крізь стіни та подорожувати у часі.

Існують і історичні свідчення про козаків-магів, чиї можливості виходили за межі зрозумілого. У фундаментальній праці Дмитра Яворницького «Історія запорізьких козаків» є згадка про характерників.

Проте, безліч скептиків стверджують, що характерники – це ніщо інше, як продукт народної творчості, архетип захисника, який існує у всіх країнах.

Аби розібратися, хто ж вони насправді - несправедливо забуті національні герої чи міфічний образ для залякування ворогів, ми запросили до участі відомого експерта з характерницької науки та дослідника історії характерництва Дениса Богуша.

Тож разом ми пройдемося стежками історії нашої величної нації та спробуємо пробудити національну пам'ять.

Цикл передач про козаків-характерників відкриється темою «Історичні свідчення: хто такі козаки-характерники?». У ній ми отримаємо відповіді на питання: «Хто такі характерники?», «Якими специфічними навичками вони володіли?», «Хто з відомих історичних постатей був характерником?»  та «Чи захищають вони українські кордони сьогодні?».

У зйомках пілотної першої передачі прийняла участь рекордна кількість учасників, обладнання та реквізиту.

Прем’єра запланована на осінь.