Кумовство, братерство та сватовство, або як в Білій Церкві чиновників назначають

Кумовство, братерство та сватовство, або як в Білій Церкві чиновників назначають

2019 01 25

Начальником управління з питань молоді та спорту призначена сестра голови фракції «Самопоміч».

Нове призначення за критерієм родинних зв’язків вже жваво обговорюють у кулуарах Білоцерківської міської ради та поза її стінами.

Мова йде про новопризначену голову управління з питань молоді та спорту Інну Паливоду. Дівоче прізвище, вказане у біографії на сайті міськради підтвердило і без того існуючі застереження - жінка виявилася старшою сестрою голови фракції «Самопоміч» Сергія Наконечного.

Посада стала вакантною, через підвищення до заступниці міського голови колишньої начальниці департаменту Катерини Литвиненко.

Оскільки крісла кількох посадовців виявилися вільними, 29 грудня минулого року відбулися співбесіди з кандидатами на заміщення семи вакантних посад у структурних підрозділах міської ради.

Співбесіди проходили за результатами письмового іспиту для кандидатів, який відбувся  21 грудня. На іспит було зареєстровано вісім претендентів. За результатами письмового іспиту до співбесід були допущені всі особи.

Тобто, за наявності СЕМИ вакантних посад у структурних підрозділах міської ради на перший етап письмового іспиту було зареєстровано усього 8 осіб і всі вісім – успішно його пройшли. 

Тож за результатом співбесід необхідно було попрощатися усього з однією людиною. Відео з проведених співбесід можна побачити тут.

Як не дивно, саме ця людина претендувала на ту ж посаду, що і сестра голови «Самопомочі». То хто ж він?

Ніколаєнко Олександр Миколайович із вищою профільною освітою, але з досвідом роботи сторожа школи та столяра. Наразі працює у Фурсівській сільській раді та у порівнянні з 30-річним педагогічним стажем Інни Паливоди, яку в свій час пророкували навіть на заступницю міського голови, виглядає сіро та відверто програє.

Розумний крок, так би мовити імітація конкурентного середовища. За фактом – конкурс відбувся, конкурсна комісія збиралася і з кандидатами спілкувалася. За інформацією сайту Білоцерківської міської ради «співбесіди проходили з метою виявлення відповідності профілів професійної компетентності кандидата посаді, на яку він претендує».  Але що ж то за відповідність, коли на 6 з 7 вакантних посад претендує лише одна людина. А на посаді голови управління молоді та спорту змагання виглядає на стільки постановочним та штучним, що навіть смішно. 

Формально  – питання зняті, руки чисті, хвостів не залишилося, але що ми маємо у сухому залишку?

Чи можемо ми сказати, що «конкурси на вакантні посади начальників та спеціалістів управлінь та відділів міської ради проходять відкрито та прозоро»?

Схоже на те, що відкритість і прозорість нашої міської ради полягає лише у тому, що фарс із призначеннями на керівні посади відбувається прямо перед нашим носом і ми всі маємо насолоду його спостерігати. Кумовство, братерство та сватовство – в таких реаліях нам з вами жити.

Не дивно, що за використання такого підходу, проти керівників комунальних підприємств відкривають кримінальні справи і вони з соромом полишають посади, залишаючи місто у мільйонних боргах перед державою. Як воно було із директором "Білоцерківтепломережі"

Перший народний улюбленець від «Самопомочі», наш міський голова Геннадій Дикий, питання залишив без уваги, хіба що, все давно було узгоджено. Можливо, «Самопоміч» в нашому місті стоїть на трьох китах: поміч собі, поміч однопартійцям та поміч родичам однопартійців.