На Львівському форумі видавців була представлена книга «Козак-характерник або таємна наука діда Архипа»

На Львівському форумі видавців була представлена книга «Козак-характерник або таємна наука діда Архипа»

2018 10 10

Вже 25 років поспіль восени Львів перетворюється на книжкову столицю України. Нещодавно в місті відбулася одна з найважливіших культурних подій країни – 25-ий ювілейний книжковий форум видавців.  Головний книжковий фестиваль країни проходив 5 днів поспіль у Львіському палаці мистецтв, де свою продукцію представили 260 видавництв та поліграфічних компаній, які привезли 250 тон книг.  Серед запрошених ‒ понад тисяча авторів з України та світу, письменники, інтелектуали, художні та культурні діячі.
Велику увагу відвідувачів цьоріч прикувала сучасна українська література. Книга Дениса Богуша «Козак-характерник або Таємна наука діда Архипа» створила справжній ажіотаж. 
На сторінки книги покладена унікальна історія, що описує магічну тисячолітню традицію характерницької науки. Сюжет розгортається навколо юнака, що проходить вишкіл у дідуся-характерника. Герою доведеться подолати п’ять серйозних випробувань та опанувати безліч характерницьких практик. Містичні історії розвиваються на теренах сучасної України. Центром сюжету стають реальні місця – капища, урвища, скелясті береги Дніпра… Історія збагачена великою кількістю живих ілюстрацій та витримок зі щоденників діда Архипа.
Автор книги Денис Богуш, який присвятив її написанню понад вісім років, має на меті відродити традицію виховання та навчання воїнів-магів, відродити національну пам'ять українського народу.
Козаки-характерники – найзагадковіші фігури української та світової історії. Подейкують, вони вміли бачити на кілька верст довкола себе, обертатися тваринами, проходити крізь стіни та подорожувати у часі. Про найвідомішого козака-характерника Івана Сірка й досі ходять легенди навіть поза територією нашої держави. 
За мотивами художньої книги також вийшов скетчбук. «Цей скетчбук ми підготували для дітей, щоб вони могли малювати улюблених своїх героїв, Ми зібрали найяскравіших персонажів, а головне – залишили простір для творчості! Дітки матимуть можливість зобразити на папері діда Архипа та його талановитого джуру, козака-характерника, загадкову мавку, підступну відьму, яструба Назара та найзагадковішу постать української історії – козака Мамая! А розвиваючи талант до малювання, вони розвиватимуть і власну характерність!» - говорить Денис Богуш.  
Відродити істину про козаків досліджуючи історичні факти, автору допомагали наукові дослідники. 
 «Нам якраз не вистачає книжок для юнацтва, для молоді, які б, власне, в художній манері пропагували такі цінності. Себто, - характерництво, українські бойові мистецтва, лицарські традиції. І якраз оцю нішу мені здається дуже вдало заповнює книга Дениса Богуша». – коментує Тарас Коляндрук, дослідник теми характерництва.
Окрім того, у Львові була організована і презентація «Козака-характерника», де про книгу та етапи її створення розповіли, як сам автор, так і художник-ілюстратор. 
«В цій книзі є багато ілюстрацій. І всі ці ілюстрації вони виконані в такому стилі і техниці, щоб кожна дитина відчувала якусь казку. І десь є казки, десь є звичайні речі. Тому, коли ці малюнки народжувалися, перше, що я робив, це те, щоб кожна дитинка мала відчуття якоїсь загадки, на яку їй треба знайти відповідь» - розказав про графічне оформлення книги  Володимир Євкар – художник-ілюстратор. 
Автор впевнений що ті навички якими володіли характерники необхідно відродити в наших воїнах сучасності та спецпризначенцях.  Тож у найближчих планах Дениса Богуша – організувати спеціальний промо-прект українського спецназу і характерників нового часу.

Замовити книгу можна, звернувшись за електронною адресою [email protected]