Нові подробиці у питанні обмеження продажу алкоголю

Нові подробиці у питанні обмеження продажу алкоголю

2018 12 20

Напередодні відбулося експертне засідання щодо введення обмежень у сфері продажу алкоголю. На заході, окрім представників міської влади, були присутні наркологи, представники поліції та ДФС, голови громадських організацій.

Нарколог лікарні №4 повідомив, що по причині надзвичайно легко доступних спиртових напоїв алкоголізм стрімко набирає обертів та наразі офіційно на обліку у ПНД знаходиться 2500 чол, а не офіційно цю цифру потрібно множити на 50.

Як повідомив громадський активіст Віктор Левицький у соцмережі Фейсбук, на ознайомлення міськради були направлені аналітичні дослідження з розвитку в місті алкоголізму і продажу фальсифікату. Всі дані свідчать про нагальну потребу обмежити не лише час продажу алкоголю, а й кількість несанкціонованих наливайок, які продають неякісні спиртні напої.

Було запропоновано створити експертну групу, яка перевіряла б точки продажу розливного алкоголю на наявність необхідної документації. Втім, депутати на чолі з мером Геннадієм Диким проігнорували пропозиції фахівців надати можливість органам місцевого самоврядування приймати рішення для припинення розвитку алкоголізму.