Суд наклав арешт на iPhone X міського голови Геннадія Дикого

Суд наклав арешт на iPhone X міського голови Геннадія Дикого

2019 04 22

Суд наклав арешт на мобільний телефон iPhone X міського голови Геннадія Дикого, в якому, ймовірно, можуть бути докази фінансових махінацій при купівлі приміщення під центр надання адміністративних послуг.

За інформацією сайту probc.tv, на початку року детективи Національного антикорупційного бюро провели обшуки кабінету та будинку мера Геннадія Дикого у рамках кримінального провадження за фактом придбання міською радою будівлі за ймовірно завищеною ціною.

Як встановило слідство, міська влада придбала недобудоване приміщення під ЦНАП за 24  мільйони гривень, яке насправді коштувало 4,5 мільйони гривень.

У зв'язку з цим детективи на підставі ухвали суду під час обшуків вилучили особистий телефон міського голови.

Під час його огляду знайдено листування мера з одним із продавців придбаної будівлі, в якому міський очільник домовляється про зустріч із продавцем майна, а також порівнює свій випадок із ідентичною ситуацією із мером Одеси Геннадієм Трухановим.

У Національному антикорупційному бюро вважають, що Геннадієм Диким порушено вимогу статті 13 Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність».

Слідство триває.