Юрій Нестерчук організував підкуп виборців: громада звернулася до «Слуги народу» за поясненнями

Юрій Нестерчук організував підкуп виборців: громада звернулася до «Слуги народу» за поясненнями

2019 07 18

Стало відомо, що Юрій Нестерчук, кандидат від партії «Слуга народу» почав масштабний підкуп виборців, аби здобути депутатський мандат.

Власник білоцерківської компанії-перевізника ТОВ «Транссіті» Юрій Нестерчук організував прямий підкуп виборців через роздачу талонів на безкоштовний проїзд в маршрутному таксі «Біла Церква - Київ» та інших маршрутах компанії.
Білоцерківці корупційним благом користуватися не стали і одразу забили на сполох.

Про історію виборці округу 90 одразу повідомили журналістам авторитетного всеукраїнського новинного порталу Антикор. Окрім того, громада Білої Церкви звернулася із заявою до керівництва партії Зеленського. Там білоцерківці вимагають пояснень, щодо незаконної діяльності Нестерчука та наводять інші приклади його безпринципності.

Далі публікуємо повний текст заяви.

«Шановний Дмитро Разумков, голово партії «Слуга народу»! 

Звертаються до вас небайдужі мешканці округу 90 на Київщині. Ми занепокоєні і обурені тим фактом, що офіційний кандидат від партії «Слуга народу» Юрій Нестерчук прямо порушує законодавство України і здійснює прямий підкуп виборців, коли роздає нібито безкоштовні талони на проїзд у маршрутних таксі ТОВ «Транссіті», яке на праві власності належить йому і його родині. 
Такі документи, як на цьому фото, роздають жителям Білої Церкви із нагадуванням, хто саме про них так «потурбувався». Згідно з даними на документі, який проштампований офіційною печаткою «Транссіті», він дійсний до 31 грудня 2019 року. Однак як стверджують самі співробітники компанії, з ними вже провели бесіду і підтвердили, що безкоштовний проїзд закінчиться 22 липня, тобто на наступний день після виборів. Таким чином, кандидат від «Слуги народу» Юрій Нестерчук фактично має намір двічі обдурити виборців - не тільки підкупивши їх в обмін на голоси на виборах, а й не давши скористатися повною мірою цим корупційним благом. 
Відповідно до Кримінального кодексу України (ст. 160), пропозиція, обіцянка або надання виборцю неправомірної вигоди (хабара) за вчинення будь-яких дій, пов’язаних з виборами - це підкуп, максимальна санкція за який - до 7 років в’язниці. У Київській області вже є прецеденти порушення кримінальних проваджень за фактом підкупу виборців, тому ми, як свідомі громадяни, просимо вважати цю відкриту заяву також і зверненням до правоохоронних органів щодо протиправної діяльності Юрія Нестерчука. 
Ми також просимо партію «Слуга народу» дати публічні пояснення щодо походження кандидатури Нестерчука – монополіста тіньового маршруточного бізнесу в Білій Церкві – у рядах партії. Адже раніше ЗМІ повідомляли, що Нестерчук є креатурою взятого колись на хабарі екс-керівника одного з департаментів Київської ОДА Володимира Коваля, який у свою чергу нині «розводить» мажоритарників в столичному регіоні. 
Крім того, просимо партію «Слуга народу» надати підтвердження або спростування інформації, що Нестерчук фінансував і перший, і другий тур президентської кампанії Володимира Зеленського в Білій Церкві, на що витратив мінімум 200 000 доларів. Якщо це наклеп, просимо публічно заявити про це. 
Ми також занепокоєні, що Юрій Нестерчук має намір використовувати свій депутатський мандат для лобіювання особистого бізнесу. Зокрема, він нещодавно презентував розроблений і названий на свою ж честь автобус «НЕСТ», який він планує випускати на власному складальному заводі. Очевидно, що без упевненості в можливості продовжувати цей бізнес після обрання народним депутатом, він навряд чи наважився б на такі інвестиції. Тобто на нас чекає другий «Богдан» - монополіст із постачання транспорту для міських перевезень? 
Просимо керівництво партії «Слуга народу» уважно розглянути ці наші вимоги і надати відповідь, чи гідний такий кандидат представляти політичну силу Президента України у Верховній раді нового скликання. Ми також звертаємось до правоохоронних органів і просимо їх вважати цю заяву – заявою про скоєння злочину Юрієм Нестерчуком, а відтак вжити відповідних заходів щодо нього. 

З повагою, небайдужі мешканці округу 90».

Нагадаємо, навколо особистості Юрія Нестерчука зосереджена велика кількість скандалів та звинувачень у корупції. Вже кілька років ім’я власника фірми-перевізника «Транссіті» не сходить з вуст журналістів як білоцерківських, так і всеукраїнських ЗМІ. Саме Нестерчук був ініціатором підняття вартості проїзду у громадському транспорті до 9 гривень. А щодо тіньової частини його бізнесу один з загальнонаціональних телеканалів проводив розслідування та показав щонайменше значне ухилення від сплати податків. Раніше повідомлялося, що «доларовий мільйонер» Юрій Нестерчук вклав 200 000 $ у президентську кампанію В. Зеленського, чим і забезпечив собі місце кандидата від партії «Слуга народу».