Журналістське розслідування про перевізників Білої Церкви

Журналістське розслідування про перевізників Білої Церкви

2018 11 23

Громадська організація «Біла Церква Разом» провела журналістське розслідування про прибутки перевізників. Як повідомляється на сторінці організації у Фейсбук, проблема громадського транспорту назріла у місті уже давно. Підняття тарифів на проїзд при низькій якості надання послуги призвели до ряду мітингів під стінами міської ради. Втім, за рік транспортної реформи, ситуація лише погіршилася.
 За підрахунками членів громадської організації  «Біла Церква Разом», щорічний прибуток найскандальнішого перевізника «Транссіті» складає більше мільйона гривень, що ніяк не оподатковується, адже обіцяних міським головою Геннадієм Диким валідаторів так і не встановлено.
До того ж, за спільною домовленістю міськвиконкому та перевізників, було затверджено лише по 2 пільгових місця на кожен транспортний засіб та обмежена кількість категорій, які мають право на безоплатний проїзд. Таке рішення є протиправним та суперечить постанові Кабінету міністрів.
 Микола Бабенко, голова ГО «Біла Церква Разом» вважає, що доки влада і перевізники перебувають у змові, змін на краще білоцерківці ще довго не відчують.

З повним відео розслідування можна ознайомитися за посиланням тут