«Досить красти наші гроші» - акція із прямим зверненням до міського голови Білої Церкви

«Досить красти наші гроші» - акція із прямим зверненням до міського голови Білої Церкви

2018 06 17

З масштабної інформаційної кампанії стартувала акція під гучною назвою «Досить красти наші гроші».

У районах міста з’явилися палатки, а активісти роздають матеріали, які, за їх словами, вказують на факти наявності корупційної складової у діяльності міського голови Білої Церкви.

Акцію ініціювали громадські організації міста, зокрема Київська обласна ГО ГК «Народний контроль», Білоцерківська організація «Союз офіцерів», ГО «Союз Чорнобиль», ГО «Громадське об’єднання Народна вимога» та інші.

Метою акції організатори проголошують інформування жителів міста про факти зловживання владою у стінах Міської ради. Окрім цього, активісти сподіваються, що влада нарешті почує голос народу та вирішення нагальних проблем простих людей зрушиться з мертвої точки.

Учасники акції стверджують, що реформи у місті не є ефективними, а бюджет Білої Церкви витрачається мером не раціонально. Окрім того, активісти проаналізували діяльність Геннадія Дикого на посту міського голови та зібрали у єдино докази на користь його не професіональності. Серед основних аргументів проти теперішньої міської влади учасники називають економічно-необґрунтовані тарифи на ЖКГ та пасажирські перевезення, регулярне обходження владою принципу підзвітності перед громадою, непрозорість тендерних закупівель та конкурсів на співпрацю з міськрадою, невиконання мером міста власних обіцянок, направлення коштів з податків на благоустрій міста і ігнорування владою проблем лікарень та шкіл при надвисокому преміюванні чиновників міста. Окрім того, активісти закликають білоцерківців звернути увагу на регулярні обшуки на комунальних підприємствах Білої Церкви та інциденти з відкриттям кримінальних впроваджень проти їх керівників.

Учасники акції висловлюють недовіру до прозорості діяльності міського голови та наполягають на необхідності його відставки. Керівники громадських організацій, що ініціювали проведення події, запросили усіх небайдужих та активних громадян приєднатися до руху і взяти під контроль діяльність місцевої влади.

Нагадаємо, нещодавно громадські організації Білої Церкви та активісти обговорили за круглим столом головні проблеми міста. Зійшовшись у розумінні того, що необхідно змінити, учасники круглого столу вирішили об’єднати зусилля задля покращення ситуації у місті. Організатори акції заявляють – це лише один з кроків на шляху до позитивних зрушень у системі міського управління.