Школи білоцерківського району прозвітували про готовність до нового навчального року

Школи білоцерківського району прозвітували про готовність до нового навчального року

2018 08 19

15 серпня з метою перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року відбувся робочий візит голови райдержадміністрації Геннадія Джегура та начальника відділу освіти району Вікторії Бабенко до шкіл білоцерківщини.

2018-2019 навчального року за парти районних навчальних закладів сяде 2187 учнів. Підготовка до першого вересня триває протягом кількох місяців. У школах району пройшли поточні та капітальні ремонти спортзалів, покрівлі, коридорів, облаштування територій та дитячих майданчиків, закупівля нових меблів та мультимедійного обладнання. Поновлено читальні зали та класи інформаційно-комунікаційних технологій.

Сільські школи, що знаходяться під патронатом районної адміністрації, хоч і не мають так багато ресурсів як міські навчальні заклади, все ж, мають усі засоби і умови аби школярі успішно здобували освіту. Наприклад, Шкарівська загальноосвітня школа – гарний приклад для рівняння не лише навчальним закладам району та міста, а й області. Школа плідно спрівпрацює з міжнародними проектами, Інститутом психології, навчальними закладами ЄС, успішно впроваджує профілізацію освіти у старшій школі та планує з поточного навчального року впровадження інклюзивної освіти. Як наголошує директор школи Олег Крутаков, наявна успішна робота школи стала можлива за сприяння Білоцерківської районної держадміністрації та відділу освіти РДА, оскільки влада району направляє значні зусилля у підтримку та впровадження новітніх освітніх програм.

«У сфері соціально-економічного розвитку білоцерківського району ми визначили 10 стратегічних цілей і ціль №1, задача №1 – це розвиток галузі освіти і патріотичного виховання. Тому я з впевненістю можу сказати, що ми і в подальшому будемо робити все для того, щоб діти білоцерківського району отримували якомога якіснішу освіту» – наголошує голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур.

Результатами робочого візиту представники РДА залишилися задоволені. Вікторія Бабенко – начальник відділу освіти Білоцерківської РДА зазначила: «Готовність закладів освіти до нового навчального року добігає завершення. Можна впевнено сказати, що заклади освіти Білоцерківського району вже на 90% готові до початку нового навчального року».