Білоцерківець виграв суд про скасування податкового повідомлення

Білоцерківець виграв суд про скасування податкового повідомлення

2019 01 08

Безпідставно завищений податок на землю, прийнятий міською радою ще у 2017 році на рік поточний, а згодом "скорегований" на вимогу громади, вже ж вступив в силу. 

Ми багато писали про скандал навколо даної ситуації, освіжити її у пам'яті можна наприклад тут

За рішенням Білоцерківської міської ради на чолі з мером Геннадієм Диким, було встановлено ставку податку на земельні ділянки в розмірі 1,5% від вартості нормативної грошової оцінки землі. Під сплату податку потрапили усі власники земельних ділянок, навіть такі пільгові категорії, як чорнобильці.

Втім, суд визнав протиправним рішення міської влади щодо призначення податку пільговим категоріям. Про це повідомив білоцерківець на своїй сторінці у Фейсбук, оприлюднивши рішення суду про скасування податкового повідомлення чорнобильцю 4ї категорії.

Громада впевнена, - це доводить, що очільники міста намагаються наповнити місцевий бюджет у протиправний спосіб. Громадські активісти разом з юристами закликають пільговиків, які отримали подібні податкові повідомлення, негайно звертатися до суду. Інакше доведеться сплачувати не лише захмарний податок, а й пеню.

Таким чином, блоцерківці, які мають чорнобильське посвідчення мають право не платити податок на землю.