У Білій Церкві відсутня стратегія розвитку?

У Білій Церкві відсутня стратегія розвитку?

2018 12 20

У Білій Церкві відсутня стратегія розвитку, повідомляється у газеті «Тиждень». Кореспонденти газети поспілкувалися з колишнім міським головою Василем Савчуком та запитали його думку з приводу заданих напрямків розвитку міста нинішніми очільниками.

Василь Петрович зазначив, що навіть попри те, що за нинішнього керівництва міської ради бюджет розвитку в 10 разів більший, ніж за його каденції, є суттєва різниця у стратегічному плануванні процесів соціально-економічного розвитку міста. На думку Василя Савчука, міський голова Геннадій Дикий основну частину міського бюджету спрямовує на налагодження благоустрою, в той час як нагальні проблеми міста, що стосуються багатьох галузей, залишаються поза увагою.

«Потрібно розуміти, що у місті завжди були, є і будуть пріоритетні напрямки і проблеми. Тому важливо побачити ці болючі точки і зосередитися на їх подоланні», - наголосив Василь Савчук.

Він впевнений, міський голова Геннадій Дикий спрямовує кошти в основному на показові речі, такі як плитка та ліхтарики, в той час як невирішеними залишаються нагальні проблеми у сфері ЖКГ, культури, освіти та медицини.

«Сьогодні, звичайно, можна вкладати кошти у речі, які дають ефект сьогоднішнього дня, проте водночас, також легко втратити перспективу. Саме про неї потрібно постійно пам’ятати, керуючи містом», - зауважив Василь Савчук.

З повним текстом інтерв'ю можна ознайомитися тут